UCreate - Conversational Design inzetten in Zorg & Welzijn

In plaats van zelf struinen in de ‘faq’ van een website kun je tegenwoord vaak ook gewoon een chat sturen. De chatbot zoekt er in een seconde het juiste antwoord voor je bij. Snel, maar vooral makkelijk. De inzet van chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing maakt de interactie tussen mens en machine een stuk makkelijker. Greenberry ontwierp digitale conversaties voor onder andere Zilveren Kruis Achmea. Hoe laat je het gesprek zo verlopen dat jouw vragen echt sneller beantwoord worden? Wat kan deze technologie nog meer toevoegen in zorg en welzijn? In een verkorte innovatie-sprint verkennen we de kansen van Conversational Design.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden van Greenberry en inspirerende (internationale) cases uit de wereld van zorg en gezondheid krijg je inzicht in de mogelijkheden en best-practices op het gebied van conversational design. Alain Dujardin deelt de lessen die Greenberry leerde bij de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis. Deze lessen, samen met internationale best-practices van conversational design in de zorg vormen de basis voor een ontwerpsessie waarin je zelf aan de slag gaat.

Interactieve sessie: Case & Design Sprint

Hoe breng je zieke kinderen op een passende manier op afstand in contact met de clowns? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook op vakantie hun zorgvragen in vertrouwen aan een Nederlandse huisarts kunnen stellen? In een interactieve sessie gebruik je de kennis uit de praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met een klantvraag van Greenberry, een vraag van het Diabetesfonds:

Hoe zou conversational design het leven van mensen met Diabetes kunnen verbeteren? Aan de hand van een aantal oefeningen afkomstig uit Greenberry’s Innovation Sprint methodiek werk je tijdens de middag in een pressure-cooker van vraag naar een concrete oplossing en een papieren prototype.

Programma

  • 13:30 – Inloop & koffie
  • 14:00 – Welkom door U CREATE & Greenberry
  • 14:05 – Conversational design in de wereld van zorg en gezondheid, Alain Dujardin – Greenberry
  • 14:35 – Presentatie case Diabetesfonds & uitleg interactieve sessie
  • 14:50 – Verdelen in groepen & aan de slag
  • 17:00 – Bespreken van de resultaten
  • 17:30 – Afsluiting & borrel

Aanmelden

Alle Health Tuesdays van U CREATE zijn gratis toegankelijk.
Wel vragen we je om je aan te melden via Eventbrite.

Meer over Greenberry

Deze Health Tuesday is voor iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen rondom conversational design en die nieuwsgierig is naar de impact hiervan op zorg en gezondheid. Ga voor meer informatie naar de website van Greenberry, hun werk en visie op conversational design & digitizing healthcare.

Lascia un commento per primo