Get Connected Jaarcongres

Donderdag 11 oktober organiseren we als Economic Board Utrecht het Get Connected jaarcongres. Dit jaar vormt een hele speciale plek het toneel: de Global Goals Climate Planet op het vernieuwde Jaarbeursplein in Utrecht. Een grote wereldbol waarbinnen het event plaatsvindt.

De komst van de Climate Planet biedt een unieke kans om de balans op te maken en te laten zien op welke manier wij als regio bijdragen aan het realiseren van de Global Goals. Waar lopen we voorop in de wereld en waarop moeten we een extra stap zetten? De wereld in Utrecht, Utrecht in de wereld.

De afgelopen jaren heeft u tijdens het Get Connected jaarcongres kennis kunnen maken met gezond leven in een stedelijke omgeving, de bijbehorende economische kansen, maar ook de centrale rol van de mens hierin.

 

 

“De wereld in Utrecht. Utrecht in de wereld”

 

Voorinschrijving

Laat u 11 oktober inspireren, doe nieuwe, relevante contacten op in het Get Connected netwerk en ontdek hoe u bij kunt dragen aan groene, gezonde en slimme initiatieven die aansluiten op de Global Goals en bijdragen aan een groene, gezonde en slimme regio.

Noteer maandag 27 augustus vast in uw agenda! 
U kunt zich vanaf maandag 27 augustus inschrijven voor het Get Connected Jaarcongres. Wilt u als eerste het programma en de aanmeldlink in uw mailbox ontvangen? Save the Date en schrijf u in voor de voorinschrijving. De komende tijd worden de werksessies voor het ochtendprogramma bekendgemaakt.

Winy Maas keynote spreker op Get Connected jaarcongres

Architect, hoogleraar en stedenbouwkundige Winy Maas zal 11 oktober vanuit mondiaal perspectief zijn visie delen op gezonde verstedelijking, leefbaarheid en gebiedsontwikkeling. Maas is een van de oprichters van wereldwijd opererend architectenbureau MVRDV.

De Markthal in Rotterdam is slechts één van de toonaangevende projecten van MVRDV. De Eindhovense binnenstad ondergaat volgens de visie van Maas een metamorfose richting een Smart City. Daarnaast is Maas de ontwerper van de nieuwe toekomstplannen van de Jaarbeurs in Utrecht.

Antwoorden op de toenemende verstedelijking vertaalt Maas in architectuur en inrichting van steden. Een voorbeeld hiervan is het Barbapapa-project; huizen die zich aanpassen aan de ruimte die je nodig hebt. Een ander voorbeeld is de manier waarop Maas in zijn projecten de stad de natuur laat omarmen; ‘The Green Dip’. 

Programma en inschrijving

Van 14.00u (13.30u ontvangst) tot 16.00u vindt het plenaire programma plaats in de Climate Planet. In de ochtend vinden er op diverse locaties in het stationsgebied (ANNE, RaboGroenhuis, Beatrixgebouw) diverse interactieve werksessies, focusgroepen en ‘meet & match’-bijeenkomsten plaats. Al deze sessies dragen bij aan één of meerdere Global Goals. Zo zijn er bijeenkomsten rond thema’s als EduTech, Kantoren als Grondstoffendepot, StartupUtrecht en is er een ‘meet&greet’ bijeenkomst met het Team Trade & Invest. De komende maand maken we meer bekend over deze sessies en de rest van het programma.

Noteer maandag 27 augustus vast in uw agenda!

Be the first one to leave a comment