Climate Planet Utrecht

Climate Planet komt naar Utrecht
Van 6 oktober t/m 3 november staat deze 20 meter hoge wereldbol op het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht. De Climate Planet biedt een ongekend indrukwekkend beeld van de aarde. In een ruimtereis word je meegenomen van de Big Bang tot in de verre toekomst. De 360 graden film toont de urgentie van klimaatverandering en biedt inspiratie voor een duurzame toekomst. Een maand lang wordt in samenwerking met bedrijven en organisaties in de bol allerlei activiteiten georganiseerd rondom de Global Goals: 17 werelddoelen die zijn opgesteld om een einde te maken aan klimaatverandering, extreme armoede en ongelijkheid.


Op zaterdag 6 oktober opent Climate Planet haar deuren met een spetterende opening. De hele maand oktober is dit dé locatie voor duurzame bedrijfsbijeenkomsten, voor een bijzonder scholenprogramma en natuurlijk voor iedereen die dit niet wil missen.


Onze jeugd is de toekomst. Op deze leerzame ruimtereis beseffen kinderen, jongeren en studenten hoe bijzonder en fragiel de aarde is. Een belangrijk inzicht voor onze nieuwe generatie aardbewoners. Het bezoek is te combineren met een gratis lespakket over de Global Goals. Dit pakket biedt de juiste vragen om leerlingen spelenderwijs na te laten nadenken over hun eigen keuzes, impact en mogelijkheden voor een duurzame toekomst.


De Climate Planet is voor zakelijk en duurzaam Nederland bovendien dé evenementenlocatie in oktober. De locatie biedt plek aan 300 gasten. Host een ontbijt, borrel of relatiemiddag, of stel zelf een programma samen. De wereldbol biedt gegarandeerd succes en een spectaculaire ervaring.


Natuurlijk is Climate Planet er voor iedereen. Toegangskaarten zijn vanaf augustus te bestellen op www.climateplanet.nl. Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan op onze social media kanalen of op climateplanet.nl.
De Climate Planet wordt georganiseerd door Utrecht4GlobalGoals in samenwerking met Gemeente Utrecht, de Deense initiatiefnemers Global Citizens, bedrijven en vele organisaties.


Instagram: www.instagram.com/Climateplanet_NL
Facebook: www.facebook.com/ClimatPlanetNederland
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Over Utrecht4GlobalGoals
Utrecht4GlobalGoals zet zich in om zoveel mogelijk Utrechters te betrekken bij de Global Goals: 17 werelddoelen opgesteld door de VN om klimaatverandering, armoede en ongelijkheid tegen te gaan. 193 landen steunen en werken mee aan de doelen. U4GG laat zien dat deze doelen geen ver-van-je-bed show zijn. In jouw eigen stadsie kun je met een kleine actie ervoor zorgen dat Utrecht én de wereld mooier, eerlijker en schoner wordt. Alle initiatieven en tips die bijdragen aan het behalen van de Global Goals in Utrecht staan verzameld op www.HeelUtrechtU.nl.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Be the first one to leave a comment